Assistent KraanmachinistWaar bestaan de werkzaamheden uit?

De Assistent Kraanmachinist is verantwoordelijk voor alle werkzaamheden, het dagelijks onderhoud, en de veiligheid omtrent de hijskranen. Daarnaast helpt de Assistent Kraanmachinist de Roustabouts met hun werk, inclusief werkzaamheden op & om het helicopter platform.


Welke kennis heb ik nodig voor deze baan?

Om in aanmerking te komen voor deze positie moet je het volgende hebben:

 Offshore Crane Operator Certificaat


Hoe krijg ik deze baan?

Je bent begonnen als Roustabout, waarbij je gaandeweg ervaring en kennis hebt opgedaan voor deze positie. Anderzijds kun je in aanmerking komen voor deze functie als je in een andere industrie al ervaring hebt opgedaan met (drijvende) hijskranen.Kraanmachinist / Crane Operator


Waar bestaan de werkzaamheden uit?

De Crane Operator is verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden met de hijskranen, evenals het onderhoud hiervan. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de Roustabouts. Hij of zij houdt toezicht opdat alle werkzaamheden worden uitgevoerd zoals opgedragen door de Barge Engineer of de Assistent Barge Engineer. Daarnaast levert de Kraanmachinist essentiele "on-the-job" training m.b.t. hijs- en slingingwerkzaamheden.

In vele gevallen functioneert de Crane Operator ook als Helicopter Landing Officer in overeenkomst met heliplatform werkzaamheden.


Welke kennis heb ik nodig voor deze baan?

Om in aanmerking te komen voor deze positie moet je het volgende hebben:

 Offshore Crane Operator Certificaat
 Helicopter Landing Officer, HLO, Certificaat
 CAA Radio Operator Certificaat


Hoe krijg ik deze baan?

Normaliter groeit men van Assistent Kraanmachinist door naar deze functie, daarnaast heb je reeds meerdere jaren offshore ervaring opgedaan.[+] Ga terug naar het complete overzicht van Offshore Banen.

 

Offshore Banen

Offshore Banen en Functies
in de Olie & Gas IndustrieOffshore Banen Bekijken  Nu Bekijken
Woman Welding Offshore


Offshore Industrie

Offshore-Recruiter.co.uk: Alleen als je echt Offshore aan het Werk wilt!